Stambyte

Vi på Öregrund Bygg kan hjälpa dig med stambyte och stam­renovering

Vi är experter på stambyten och stamrenovering, vilket bygger på många års erfarenhet. Vi åtar oss uppdrag på totalentreprenad för bostadsrättsföreningar, radhus och villor. Stambyten är uppdrag som kräver vana och snabbhet men även respekt för kvarboende. Öregrund Bygg har upparbetat rutiner för att genomföra stambyten så smidigt som möjligt, med stort fokus på att hålla utsatta tidsplaner samt att alltid hålla arbetsplatsen så ren och så ordningsam som möjligt.

Öregrund Bygg brf Vilsten
Stambyte och stamrenovering

Vad är skillnaden mellan stambyte och stam­renovering?

  • Vid stambyte plockas de gamla rörsystemet bort och ersätts av ett nytt och modernt rörsystem i enlighet med rådande regler och föreskrifter.
  • Att genomföra en stamrenovering eller relining, innebär däremot att nya rör dras i de gamla rören, istället för att de plockas bort, självklart görs även detta i enlighet med rådande regler och föreskrifter.
  • En renovering anses ofta vara ett mindre ingrepp som skapar mindre besvär för de boende under genomförandet.

Vilket alternativ som passar dig bäst beror på stammarnas nuvarande skick

  • Stammarnas nuvarande skick och fastställs genom en inspektion av det befintliga rör­systemet. Generellt brukar man säga att stammarna har en livslängd på cirka 30 år.
  • Renoveringar, materialval och hur rören dragits kan däremot påverka livslängden både positivt och negativt, därför är det bra att regelbundet kontrollera rörens tillstånd och göra en bedömning utifrån er specifika situation.
Stamrenovering avlopp

Att genomföra ett stambyte eller en stam­renovering innebär i längden stora fördelar

Ett stambyte eller stamrenovering resulterar i ett rörsystem som kommer fungera i minst ett halvt sekel. De moderna rören är även gjorda i plast vilket innebär en minskad risk för rost jämfört med gamla rören som ofta är av järn och gjutjärn.

För många kombineras stambyten eller stam­renoveringar med renovering av badrum och ibland även kök, då arbetet ofta kräver att tätskikt bryts eller att stora delar av köks­inredningen flyttas för att komma åt rören.

Tidigare projekt

Se några av våra tidigare projekt inom stambyte och stamrenovering

Gröna gatan Öregrund

Förnyelse av gröna gatan

Läs mer

BRF Vilsten Öregrund Bygg

Brf vilsten södra

Läs mer

Båthus av Öregrund bygg

Båthus stackskär

Läs mer

Brygga skinnasviken

Brygga skinnasviken

Läs mer

Kontaktformulär

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.